Print this page

K výročí osvobození Osvětimi

Ohlédnutí za minulostí by nás mohlo poučit o leckterých souvislostech současného světa. Kromě jiného bychom měli bedlivě stát na stráži a nepodceňovat hrozby nynějšímu míru ať už ze strany Ruska nebo islámského džihádu, přičemž ta druhá hrozba je ještě o stupně horší, také hrozby ze sil antisemitismu islámského, evropského i jiného.

Moderní společnost je pro jasné pojmenování hrozeb současnému míru (psáno z naší české perspektivy). Jsme jasně proti projevům islámského fundamentalismu a radikalismu, ruského imperialismu, antisemitismu. Tyto proudy existují a budou existovat. Dokud budou existovat Izrael a Židé, bude existovat nenávist k nim, stejně tak v islámském džihádu je a bude proud násilnicky roztahovačný a uvnitř Ruska existují imperiální tendence.

Různé proudy a různá hnutí jsou různě nebezpečné (to platí i obecně). Někdy jsou daná hnutí přece jen uvnitř určitých mantinelů vlastní sebekontroly, a v tom případě nepředstavují aktuálně tak velkou hrozbu, někdy tuto sebekontrolu ale ztrácí a jejich moc může či musí být omezena jiným způsobem.

Tento svět je nebezpečný a tyto proudy a hrozby existují.

Republiková rada MODES

27. 1. 2015

Last modified on Saturday, 14 November 2015 10:51
Administrator

Tradiční hodnoty v moderní době

Website: www.modernispolecnost.cz