2015/8 Sýrie a uprchlíci ze Sýrie

Podpora rebelů v Sýrii a tendenční mainstreamové západní zpravodajství, včetně některých českých zpravodajských serverů delší dobu podceňovala varování před zapojením se do konfliktu a podporou rebelů s odkazem na islamistické skupiny a tendence v regionu.

Fascinace vnucováním demokracie všem zemím za každou cenu včetně dalších nedeklarovaných postranních motivů vedla k otevření Pandořiny skříňky. Výsledkem není uklidnění situace a méně mrtvých či lepší situace obyvatelstva, ale chaos, šílená a krutá válka, miliony uprchlíků. Také otevření prostoru pro ISIS.

 

Přestože ovoce hnutí „arabského temna“, které někteří nazývají jarem, není v základu plodem vyrůstajícím z kořene západního humanismu, sekularismu a demokracie, nýbrž plodem vyrůstajícím z kořenů radikálního islámu, sehrály některé proudy západní civilizace tzv. užitečnou roli hlupáka v konfliktu.

 

Vlastně svojí mocí napomohly k růstu vlastního ohrožení. Napáchali tím zároveň množství křivd a nespravedlnosti, podnítili roznícení konfliktu a poukazem na odstranění zla otevřeli cestu ještě většímu zlu.

 

Někteří uprchlíci, kteří jsou na Blízkém východě po tisících zabíjeni a likvidování, např. křesťané a příslušníci jiných nedžihádistických skupin (např. jezídové), by měli mít možnost být z této pro ně potápějící se lodi (Západem do velkém míry také torpédované) zachráněni a je to i naše spoluzodpovědnost.

 

Islámští uprchlíci před ISIS by stejně jako všichni ostatní měli být ochráněni a mělo by jim být pomoženo v prvé řadě ve spolupráci s dalšími zeměmi, které jsou ze zákona islámské nebo obecně islámské (na místě je mimo jiné podpora uprchlických táborů v okolních státech konfliktu). Tak by se zabraňovalo šíření islámu do Evropy, jenž ve svém důsledku povede ke střetům a nárokům na přeměnu naší společnosti k právu šaría či jeho různým formám.

 

Zodpovědné státy, a to především státy, které to spoluzavinily, by měly jednat nyní opravdově ve svém dřívějším deklarovaném úsilí pomoci civilnímu obyvatelstvu a měly by pomoci utvořit oblasti bezpečí pod spřátelenou a společnou vojenskou ochranou, zasadit se razantně o bezpečí a fungování uprchlických táborů a mimo jiné tak nastavit i hranice pro ISIS. Pokud toto nechtějí udělat, neměli by přinejmenším nechat bez odporu povraždit civilní obyvatelstvo nesouhlasící s ISIS.

 

Česká republika může přijmout některé syrské válečné uprchlíky a to především nemilitantních, pronásledovaných, zabíjených a likvidovaných skupin, jako například křesťany, jezídy (popř. ateisty., i když těch tam moc není).

 

Situace odmítnutí islámské imigrace ale pravděpodobně nenastane a Evropa bude zažívat nárůst islámu. Pro Českou republiku řešením nebude nenávidět muslimy, ale usilovat o to, aby u nás rozpoznali jiné hodnoty, a uviděli jasně, k čemu radikální islám vede.

 

Republiková rada Moderní společnosti

14. 7. 2015

Last modified on Friday, 31 July 2015 12:36
Administrator

Tradiční hodnoty v moderní době

Website: www.modernispolecnost.cz
Login to post comments
back to top