Print this page

2016/2 K výročí vzniku Izraele

2016/2 - 14. května 1948 byla prohlášena Deklarace nezávislosti státu Izrael

 

Dnes, 68 let od této události patří stát Izrael k moderním státům přinášejícím dalším národům mnohé výdobytky vědy a techniky, patří ke státům stojícím na základech demokratické politiky a základních lidských právech.

 

 

Podporujeme a stojíme za právem izraelského národa na vlastní stát a na vlastní bezpečnostní politiku. Izrael stojí v centru některých nenávistných islámských proudů a my zcela jasně v této věci stojíme na jeho právu na vlastní bezpečnost a obranu.

 

Nevidíme v Izraeli a jeho oficiálním vedení tendenci rozpínat se a aktivně útočit na další a další státy a podrobovat si tamní obyvatele, nevidíme ani nenávistnou ideologii požadující podrobení či ničení ostatních národů. To vše ale spatřujeme v některých proudech jej nenávidějících. Izrael jako stát nevnímáme jako hrozbu, ale jako spojence.

 

Naopak islamismus vnímáme jako hrozbu. I proto stojíme na straně Izraele, který stojí mimo jiné právě proti vzrůstajícímu islámskému antisemitismu i islamismu jako takovému.

   

Tímto postojem nevyjadřujeme souhlas se vším, co Izrael zastává a podniká, ale podporujeme jeho právo na existenci uprostřed mnohých, kteří mu toto právo odmítají přiznat.

 

Republiková rada 13. 5. 2016

Last modified on Saturday, 02 July 2016 09:54
Administrator

Tradiční hodnoty v moderní době

Website: www.modernispolecnost.cz