2015/1 Definujme jasně, že islamizace je hrozbou

Tragické a emotivní události ve Francii jsou v hlavní míře důsledkem islámské ideologie. Očekáváme, že islám v Evropě bude posilovat. A to bude přinášet své důsledky.

Islám není mírumilovné náboženství. Radikalizace muslimů jdoucích ke kořenům islámu vede k růstu džihádu.

Diagnóza je jasná. Islám se rozšiřuje do evropských zemí. Roste počet muslimských občanů, tedy i voličů a zároveň roste počet lidí ochotných nasoukat do sebe prvky radikálního islámského učení, tedy i džihádu. Tím se zadělává na nesmiřitelné kontroverze.

Otázka je, co s tím? Odpovědí je více a různých. 

Vlády evropských států by ale přinejmenším měly být schopny vidět a pojmenovat jasně hrozby, kterým jsme vystaveni.  Islamizace je hrozbou. Pokud nějaká vláda v Evropě není schopna vidět islamizaci jako hrozbu, pak může udělat smrtelnou chybu.

Definujme jasně, že islamizace je hrozbou. Hrozbou, na jejímž absolutním konci je střet, popř. válka, muslimská Evropa, zákon šária, v neposlední řadě vraždění umírněných, nesouhlasících, či jiných. Na mírnějším konci může být jakési soužití, byť se stále patrnějším vystrkováním růžků islámské ideologie a občasné teroristické útoky.

A zde už jsme. Není tajemstvím, že stovky evropských muslimů šli bojovat do Sýrie a jiných oblastí. Stejně tak se občas objevují hesla, výzvy, oslovení Evropy ze strany muslimů, o kterých bychom si nikdy nemysleli, že je můžeme v Evropě slyšet. V Íránu snad, v Iráku ano, ale v Evropě?

Mělo by být zcela zřetelné, že zde existuje vize ovládnutí světa islámem a podřízení světa islámskému domu. Někteří se liší v prostředcích jak toho dosáhnout, ale realita je krutá.

Je třeba také jasně vidět, a není to jen úvaha, nýbrž to lze vysledovat z historie, že i umírnění se mohou sami radikalizovat a to zvláště v časech konfliktů. Opačně také ale může dojít k porobení a zastrašování, popřípadě i likvidaci umírněných ze strany aktivních radikálů.

Tuto islámskou vizi, kterou jsme zmínili výše, můžeme podceňovat, můžeme ji odmítat vidět, ale realita nás povede k tomu, že se s ní znovu a znovu budeme setkávat. A to s důsledky, které mohou být více či méně tragické.

Republiková rada Moderní společnosti

16. 1. 2015 

Last modified on Saturday, 14 November 2015 10:50
Administrator

Tradiční hodnoty v moderní době

Website: www.modernispolecnost.cz
Login to post comments
back to top