Cyril, Metoděj, Jan Hus

Cyril, Metoděj a Jan Hus jsou zástupci světového názoru, který vidí tento svět jako stvoření neviditelného inteligentního Stvořitele. Koneckonců názor většiny obyvatelstva planety země.

 

Ateismus, který vládne v naší zemi, není tak samozřejmý a nehybný, jak by se zdálo. Kdo by si myslel, že ateismus bude jasným završením a důsledkem vědeckého zkoumání lidstva, ten se mýlí. Takto to nefunguje a ani nebude fungovat.

Víra v neateistické skutečnosti a v existenci neviditelné podstaty viditelného světa zde byla, je a bude. Jan Hus je obrazem pronásledování věřícího náboženským systémem. Je obrazem střetu krutého, zlého a nemilosrdného náboženského systému proti jinému smýšlení.

Někdo jiný již psal a píše v rámci série článku psaných vždy po deseti letech o vývoji třech „domů“ - křesťanského, islámského a ateistického.

Jana Husa zlikvidovala náboženská mašinérie, která se ovšem v dnešní době manifestuje především v podobě islámského domu. Válečné rozvracení některých států někdy oficiálně „nenáboženskými státy“ má na svědomí taktéž miliony mrtvých.

Jan Hus je příkladem odvahy čelit fanatickému systému v jakékoliv jeho podobě a formě. Cyril a Metoděj přinesli poselství, jehož základem má být milosrdenství, nikoli fanatické zabíjení.

Jiří Krupa

6. 7. 2015

Last modified on Tuesday, 07 July 2015 09:59
Rate this item
(1 Vote)
Administrator

Tradiční hodnoty v moderní době

Website: www.modernispolecnost.cz
Login to post comments
back to top